IMG-LOGO

ME Film avond

Unrest for life - 20 December 2018


Kom ook naar de warmste week-actie Unrest for life. En bekijk daar Unrest, een aangrijpende documentaire over ME/ CVS.

Startuur van de film: 20u

Deuren gaan open om 19u. Kom gerust vooraf aperitieven. Je kan heerlijke aperitiefplankjes aankopen ten voordele van de ME-vereniging, de Belgische vereniging die wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS sponsort.

Plaats: Kaffie is Kaffie, Gentbrugge (www.kaffieiskaffie.be)

Facebook event : https://www.facebook.com/events/250708495605309/
IMG

'Unrest' is een aangrijpende (en bekroonde) documentaire over CVS-patiënt Jennifer Brea, die vanuit haar bed haar leven en dat van medepatiënten in beeld brengt. Na een stevige koortsaanval geneest getalenteerde Harvard-studente Jennifer Brea niet helemaal. Integendeel, ze blijft uitgeput en kan soms weken haar bed niet uit. Pas na lange tijd krijgt ze de diagnose 'Myalgische Encefalomyelitis', oftewel het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Vanuit haar ziektebed legt ze contact met lotgenoten over de hele wereld en laat op een hartverscheurende manier zien hoe CVS met een zware hamer inbeukt op het leven van mensen. Deze docu is een must see!

Facebook event : https://www.facebook.com/events/250708495605309/
IMG

Griet


Mijn goede vriendin Griet heeft de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt hoe ik na een cmv-infectie nooit meer de oude geworden ben en steeds verder achteruitging. Waar we 3 jaar geleden nog samen met kinderwagen en draagdoek door Gentbrugge wandelden, is dat nu eerder liggend in de zetel of met mij in de rolstoel. Met de tijd heeft Griet best wat inzicht in de belevingswereld van personen met ME/ CVS opgedaan, mede door de documentaire Unrest.

Griet: ͞Deze ziekte gaat me echt aan het hart. Nog veel te vaak worden mensen met ME verkeerd begrepen. Men denkt bijvoorbeeld dat het psychosomatisch is en een vermoeidheid die wel overwaait. Ik wil me inzetten voor meer begrip en erkenning. Het is daarom dat ik voor een groot publiek de documentaire Unrest zal tonen. Ik heb hiervoor de handen ineen geslagen met Kaffie is Kaffie. Het belooft een boeiende avond te worden!

IMG